2017. április 18., kedd


A Lepkekergető
Olívia lyányunk (sorban a harmadik) csütörtökön költözik ki. Találtak a szomszéd városban egy jó kis lakás amit a barátnőjével közösen kivettek. Két háló, két fürdő és nappali, szép kis konyha kicsi udvar is van hozzá. Borzasztóan izgatott, már két hete csomagol. Összekészítettem neki egy fél konyhát, néhány lábost, fazekat, merőkanalat, fakanalat mittomén amit találtam, de nem valószínű, hogy sokat fogja használni.
Titkos projektként horgolom az álomfogóját amit feltehet az új lakásban az ágya fölé (odavan értük, tiszta hippi lelke van édesemnek).
Tökre várja már a NAGY önálló életet. "Anya, azért majd hazajöhetek mosni amíg nem veszünk mosógépet?" "Persze kislányom, enni is jöhetsz..."
Ő amúgy született partygirl és mindig mosolyog.Az Oroszlánkirálynő
Nóra (sorban a második) nem ennyire békés körülmények között, de végül mégiscsak visszaköltözött a barátjához múlt kedden. Nem részletezem, de a lényeg az, hogy 21 éves úgy neveltük, hogy maga hozza meg a döntéseit, így döntött. Azért annyit tanult az előzőekből, hogy tesz félre magának annyit, hogy ha véletlen másodszorra sem jönne össze, akkor ki tudjon venni egy kis garzont, mert azt érzi, hogy a ki-be sétálás a családban eléggé kínos már. Végül is ő amúgy is mindig sokkal szenvedélyesebben élte az életét, már kicsikorában is sokkal nagyobb lendülettel zavart bele a dolgokba. Elfogadtuk, hogy neki többször kell a falnak mennie, hogy az ajtót megtalálja. Ezek után nem meglepő, hogy döcögősebb az élete is, de valahol amúgy is családi vonás, hogy úgy nem mennek elsőre simán a dolgok. Kicsit nehezebb lesz így a boldogulása, de azért majd csak valahogy lesz. Alapjában véve élni szerető, mosolygós ember, szerintem csak a tinédzserkora húzódik el kissé, és sok baj van azzal, hogy folyvást tartozni akar valakihez.Miután a nagylányunk ugye otthon babázik,

egy csak egy leány maradt talpon a szülői házban. 

Szélvészkisasszony
Tamara. Ő is 17 volt a múlt hónapban, amit még leírni is fura. Sokat akar és állandó időzavarban szenved. Folyton jön, vagy megy éppen, mindig tart valahonnan valahova és ez minden értelemben igaz rá. Nyughatatlan, pörgős, folyton beszél, eszik, vagy énekel. 
Keveset látjuk a temérdek elfoglaltsága mellett. Több mint egy éve vannak együtt a barátjával, aki amúgy egészen az általános sulitól a szerelme. Aaaawww.


A képeket a facebookról meg a snapchatről lopkodtam össze, szóval nem nagyon van olyan amelyik ne lenne vampos éjkirálynőre sminkelve, de azért hétköznapokon nem ennyire durva a helyzet.. Külömben is bombanők mind, mit magyarázkodjak?


Szóval.. Balinak berendezünk egy szervizszobát fent a kisszobába. Ezzel megszűnik a folytonos rendetlenség a nappaliban (álmodozom én). Lecsökkenti a munkaidejét heti három napra a jövő hónaptól, hogy a bizniszre több idő jusson mert több idő kell rá. Az Olívia szobáját megcsináljuk magunknak, mert az kicsit nagyobb mint amink volt. A Tami marad a helyén. 
Autót is cseréltünk (megint) mert a Bali sokat beletett két év alatt, jövőre már sokat buktunk volna rajta.
Azt mondta, minden márkát ki akar próbálni, hogy majd ha már ott tartunk, hogy nagyon jót vegyünk már tudni fogja, hogy milyet vegyen. Szerintem már ez is  a "nagyonjó" kategóriába tartozik - sőt már az előző kettő is oda tartozott -, már legalábbis a Fiat Ducato meg a kispolszki után, nem beszélve a húszéves seviről bár azt legalább szerettük.
Szóval inditom megint a lakberendezős projektet, bár az a szoba is nagyon kicsi és csak éjjel használjuk, de azért szeretném kicsit hangulatosra csinálni, mert utálom csak a puszta magnoliaszínű falakat nézni...
Puszpá
Húsvét, 2002 Magyarország3 megjegyzés:

Klára Sólyom írta...

Szépen megnőttek és szépek. Gratulálok.

Ergal Abigail írta...

Egyik szebb, mint a másik. És az, hogy ennyire különböznek, csak izgalmasabbá teszi az életet. :)

Gabi

gyongyviragkata írta...

Aztaaa, de szepek!!! Komolyan, van mire buszkenek lennetek!
Nem is tudom miert, de azt hittem harom lanyod van :))

A Lepkekergető Olívia lyányunk (sorban a harmadik) csütörtökön költözik ki. Találtak a szomszéd városban egy jó kis lakás amit a barátnőjéve...