2021. június 2., szerda

Minden alkalommal amikor már ficereg a képzeletbeli tollam, hogy írnom kéne, éppen valaki felhívja a figyelmemet arra, hogy már megin csak lustálkodom és külömben is június van.
Bár ez tényleg nagyon jellemző rám, most mégis egész más a helyzet. 
A múlt hetet kirészletezhetném például, de szerintem senki se akarja szegény Róza lótifutiját olvasni. Elég dióhéjban annyi, hogy kedvenc ápolónőm férje “végre” elhalálozott (nem, nem vagyok gonosz, őt is megviseli, de az emberért igazából nem kár csak a Neisháért, mert az ember egy bántalmazó és nárcisztikus faszkalap volt). Lelkitámaszként kétszer is elmentem hozzá, segítek papírokat intézni, meg online nyomtatványokat kitölteni, mert nincsen internet nála, hetvenegy éves és amúgy is amikor belépsz az ajtaján a tizenkilencedik század végén találod magad.

Próbáljuk intézni a magyar oltási igazolványt is magunknak, hogy egyszerűbb legyen otthon mozogni, de az én pofázmányomat nem olvassa az útlevelemről az a hülye okmányfelismerő. Próbáltuk természetes fényben, sötétben, világosban, vakuval, vaku nélkül, wifin, 4G-n autós interneten, laptopon, ipadon, telefonon, google chrome-mal, operával, safarival, edge-el. Ezek után a chat-es ügyfélszolgálaton azt a tanácsot kaptuk (miután egy órát vártunk a tóthmikire) hogy próbáljunk meg a fényviszonyokon javítani, köszöni sajnos többet nem tud tenni, hívjuk továbbra is a vonalat. Az öcsém rákérdezett az otthoni kormányablaknál, ők nem erre specializálódtak, azt se tudják miről van szó, hívjuk a magyarorszag.hu segélyvonalat továbbra is.

Nem adtuk fel ilyen könnyen. Próbáltuk tovább, régi útlevéllel aztán letakartam a hajamat maszkoló ragasztószalaggal, beálltam én a képbe, tettünk oda másik igazolványképet, beszkenneltük az útlevelet és felhúztam az élességet stb.  … NEM és  NEM. Nem szeretik a búrámat. Nagy fejem van nem mondom, de szerintem a férjjé is nagy. Az övét gond nélkül elfogadta. Most hívjuk tovább a vonalat és hallgatjuk a zenét, hátha egyszer…
… szóval a férjemnek lesz oltási igazolványa, de lehet, hogy engem majd otthagy Ausztriában, maximum addig beállok a többi magyar mellé “mosogatni” mert azt nem csak Londonban lehet ugye...

A ma reggeli enyhe bűntudatom mellé amit a tegnap esti mogyorókrémes waffel okoz, még bejön az is, hogy bár meghorgoltam a másik kolléganőm ausztráliai várandós lányának a koala babakendőt, és retusáltam a Nóricsalád képeit,  bőven van magam felé ejnyebejnye... 
Fel kell varrnom a szakácsunk nadrágját, el kell mennem a Neishához, mert még ki kell tölteni a BT (telefon) és az áramszolgáltatós átjelentőt, beugrani a melóba (bevinni a gatyát és felvenni a bogyósgyümit a Neishának), el kell mennem a Boots ba mert világvége van (elfogyott az alapozóm és smink nélkül még tizenöt centivel alacsonyabb vagyok), délután meg kell rendelnem a heti bevásárlást, és megint fel kell hívni a 1818 ügyfélszolgálatot hátha délután kevesebb ideig kell hallgatni azt a borzasztó zenét.
Valamit kéne főzni is, kb hibihabókát tortyókával ahogy nagyanyám mondta, mert minden van itthon, de semmi sincs. Asszem sütök pogácsát délután, de azért ficereg ez is bennem mert akarom használni az új csudakészülékemet (a régi kitchen aid mini tálas mixert cseréltük le egy nagyobb tálas SMEG-re). Igaz már egy sütit csináltam, meg reszeltem is káposztasalátának (papó megvette nekem a reszelő kiegészítőjét is mert fájnak a vállaim reszelni és nem akar lemondani a káposztasalátáról meg a káposztás gőzgombócról se, meg mert amúgy is jó hozzám.)

A konyha is kicsikét szalad, egy porszívózás sem ártana, szóval a fennmaradó időben ilyen aprócseprő szarokkal is kéne valamit kezdeni...

A férj most telefonált, hogy ugorjunk el reggelizni a Wetherspoon-ba, hááát nem így készültem, de a férj már csak ilyen spontán. Állandóan azzal viccelődik rajtam, hogy még a szexhez is be kell jelentkeznie (ami nem igaz, csak ő mindent így kifiguráz meg eltúloz). Amúgy se értettem soha, hogy a tökbe lehetünk mi ennyire egyformák és mégis ennyire külömbözőek. Minden gondolatunkban és életfelfogásunkban, egyek vagyunk, abban is hogy pl. milyen kajákat szeretünk (kb mindent) vagy, hogy utáljuk a meleget meg ilyenek. Mégis míg ő pörög én nyugis vagyok, én elvagyok egy horgolással, rejtvénnyel, könyvvel napokat, míg ő folyton azon töri a fejét mit lehet csinálni, hova lehet menni... lehetőleg spontán kitalálni amikor én vizes hajjal törölközővel a fejemen zöld színű pacsmaggal a képemen ülök és valami magazint olvasok és kávézom, ő meg bedobja, hogy milyen szép az idő, nem megyünk el Exeterbe? 
Közlekedési múzeum, Lepkepark, Modelfalu vagy mittomén csak megnézni a viadukton a gőzmozdonyt. Nem tudom, hogy van ennyi energiája, biztos a cukor. 
Aztán persze az esetek többségében megyek, és akkor igen jó szokott kerekedni belőle, még akkor is ha utálom hogy itthon várt a mosatlan vagy a bundátlanítás estére marad, vagy nem varrtam fel a nadrágot stb. 

Szerinte én autista vagyok, mert semmit nem bízok a véletlenre, mindent meg kell terveznem, nem szeretem ha nem tudok valamit előre, minden lehetőséget számításba kell vennem. Az új étterem kipróbálása nekem tökre felesleges és értelmetlen sőt nem kis nyugtalanságot okoz. Nem szeretem ha az időjárás előrejelzés nem azt jelezte ami van, ha a melóban héten a kismukkra számítok és helyette Jázmin hercegnő jön.  A férj azt mondja tuti spektrumon vagyok mert az egy űrlény aki egy oldalnyi horgolásmintát - ami betűkből és számokból áll - öt perc alatt fejben megjegyez és úgy horgol hogy közben számol és filmet néz. Szerintem meg ezt kb minden nő tudja. És azt is mondta, hogy szóljak, ha egy kiborított doboz fogpiszkálóra ránézve megmondom mennyi... Mondtam jó...

Szerintem ő meg egy olyan bipoláris zavarban szenved, ahol a “lent” fázis akkor van nála amikor alszik. Komolyan mondom.
 Reggel ötkor felkelt amikor a balcsin nyaraltunk, fogta a biciklit feltérképezte a környéket, elment boltba, megcsinálta a reggelit mire mi a gyerekekkel felkeltünk. Van is róla képem (a terülj asztalkámról amit csinált) estére megkeresem.

Egy kicsit még lehet, hogy tudok írni este, meglátjuk, hogy alakul ez a szabadnap...




27 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez pótléknak jóvót. Akkor most lássuk a medvét... :)

Mami írta...

Sokat kérsz.
��
Meglátom mit tehetek...

Névtelen írta...

Szioka, a ferjed oltasi igazolasat sikerult elintezni ezek szerint? Mikor utaztok? Jo keszuldest!

Mami írta...

Igen. Az övét elvileg postázzák. Az én emailemre is jött válasz, kb annyi hogy valami rendszerhiba is volt a múlt héten, szóval próbáljuk újra, és ha nem sikerül akkor küldjünk nekik screenshot-ot.
Júliusban mennénk két hétre. Anyámat négy éve nem láttam, az unokáimat meg három, az új egy évest még egyáltalán.
Szóval nem szeretek menni oda, de már nagyon mennék. Hülye állapot.

Névtelen írta...

Hat remelem, minden rendben lesz! Akar meg zoldlistara is kerulhet Mo addig...
Hu, azert ez nehez, mi tavaly hazajutottunk, igy szulokkel/tesokkal legalabb talalkozhattunk, iden is jo lenne, de meg nem allt ossze, hogyan, mikor.

Névtelen írta...

Oh, akkor en valamit nem jol csinaltam a vedettsegi igazolvany igenylesekor mert fenykepet en nem csatoltam magamrol... mondjuk visszaigazolast se kaptam hogy megkaptak

Mami írta...

Fényképet én sem csatoltam, az útlevélképemet nem tudja olvasni, azt írja ki, hogy az okmány nem tartalmaz felismerhető igazolványképet.
Szar a fejem kb.

Névtelen írta...

De en utlevel kepet se csatoltam, csak egy online ivet toltottem ki. Mintha az itteni oltasi kartyamat feltoltottem volna, de ennyi

Mami írta...

Hol töltötted ezt ki? Mert mi csak a magyarorszag.hu - s lehetőséget ismerjük, és oda csak arcfelismeréssel tudnak regisztrálni a külfölldön élő magyarok.

Névtelen írta...

Hat a magyarorszag.hu-n, de arcfelismeres nem volt. Holnap visszanezek, mert valami nem okes. Mar eleve azt remeltem hogy kapok visszaigazolast de semmi nem tortent

Névtelen írta...

Mondjuk nekem van ugyfelkapum 2011 ota, igy arra nem kellett regisztralnom

Névtelen írta...

Ma reggel megneztem EESZT-ben, termeszetesen nincs rogzitve a kerelmem pedig tobb mint 2 hete kuldtem be. El is mentettem az igazolast. Mondjuk akkor meg csak az oltasi kartyat csatoltam, most letoltottem az igazolast es azzal is bekuldtem. Maximum hetfon felhivom a bajai kormanyhivatalt es megkerdezem hogy ott van-e. Az persze hogy miert ment Bajara amikor onnan autoval 130 km-re van a lakcimem egy masik kerdes.
Ha igy se jon ossze akkor kerek szemelyesen, elvileg igenyles celjabol is be lehet utazni karanten nelkul.

Mami írta...

Szerintem tökre nem lepődök meg inkább… Nekem is jött email válasz megint, küldtem nekik screeshot-ot, talán lesz valami megoldás.

Névtelen írta...

Mami, es milyen igazolast adtal be/mellekeltel innen a UK-bol?

Mami írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mami írta...

NHS app - ban már van a “proof of your COVID 19 status for travel” és ez alatt a menü alatt ott vannak az oltásaid, pdf ben lehet letölteni vagy email-re kérni. Rajta van a QR kód batch number date és minden. (NEM AZ NHS covid tracker APP!! hanem a sima NHS app ami a GP rendszerével van összekötve - itt vannak a rendszeresen szedett gyógyszerek, időpontok stb. szóval nem összekeverendő a COVID tracker applikációval mert az más.
A magyar oltási igazolványhoz ezt az angol nyelvű igazolást fordítás igénye nélkül elfogadják.

https://magyarorszag.hu/szuf_fooldal?fbclid=IwAR2Y5ALOLGbAJgtLgo21RBER2AZ937Jo1OqAH9_ObhilU5zmmpi_3bs02fg#ugyleiras,00ead1fe-8990-4739-8e70-3aff1b765393

Névtelen írta...

Szuper, koszi!

Névtelen írta...

Megkerdezhetem, hogy ti mikor terveztek menni? En julius 22-en es azt remelem hogy addig van meg 6 het. Remelhetoleg ha hetfotol elkezdik oltani a 30 alattiakat akkor ennyi ido alatt olyan sokan lesznek beoltva ketszer, hogy talan zoldbe teszik Europat. Ha nem akkor erosen el kell gondolkodnom, hogy 2x11000 huf+ 2x£89+£69 es 5 nap karamten megeri-e ugy hogy a masikunk 10 napot karantenozik. Foleg annak tudataban, hogy hiaba hagyhatod el 5 nap utan a karantent a 8. napon is kell tesztelni es ha kozben benyalod a virust akkor mehetsz masik 10 napra karantenba. Ez nalunk katasztrofa lenne...

Mami írta...

Július ötödikén mennénk, de mi autóval mert még mindig nem repülhetek a szemem miatt.
Mi mindketten oltva vagyunk, de még így is rizikós minden. Mi is azt várjuk, hogy még addig mi változik, vagy hogy lesz.

Sz.Kata írta...

Szia, én az ügyfelkapun keresztül inteztem, nem kellett okmanyt beolvasni, 2 het alatt küldek kartyat .

Mami írta...

Nincsen ügyfélkapunk. Nem is lehetséges, hogy legyen szerintem. Nincsen személyink, e személyink sem, se adószámunk, se tb számunk.
Csak ez az egy lehetőség van külföldieknek… legalábbis én így vagyok informálva az internetről.

Világpolgár írta...

Megkérdezhetem, hogy miért kell a magyar oltási igazolvány? Én pont a héten csináltam meg az NHS app-en az itteni igazolványt, szóval elvileg még belefér az időbe, hogy a magyart is megkérvényezzem, ha tényleg vannak praktikus előnyei. Mi július 2-án vagy 3-án indulunk kocsival, attól függően kell-e kerülni Németországot.

Mami írta...

Helo Vilagpolgar. Na azt biztosan nem gondoltam, hogy te is meg benezel
Ide. Nem kell, csak praktikus lett volna. Szerintem az enyemet nem tudjuk mar elintezni, esetleg ha a heten meg valaszolnak akkor talan.
Mi is autoval mennenk, de most ugy all, hogy ha marad a karantenkotelezettseg es az orszagok szine akkor lehet hogy megsem tudunk menni.
Az pcr teszten is azt szamolgattuk, hogy hogy is jo, mert pont kifutnank a 72 oras ervenyessegi idejebol pl nemetorszagban. Meg tervezes alatt vagyunk, de mar nem sok idonk van lemondani a csatornajegyet peldaul.
Kicsit elszomorodtam.

Névtelen írta...

Praktikus elonye akkor van a magyar igazolvanynak, ha szeretnete az ember ettermekbe, pub-okba, strandra, zart furdokbe, muzeumokba, stb menni. Mi gyakran ettermekben talalkozunk otthoni ismerosokkel, baratokkal, sot csaladdal is szervezunk oda kozos ebedeket, ezert praktikus, ha van. A kulfoldi igazolvanyok, app-ek elfogadasa nem egyertelmu otthon sajnos. Sok helyen nemet mondanak ra.

Vilagpolgár írta...

Itt vagyok én mindig, csak lusta vagyok táblagépen pötyögni esténként, amikor olvasáshoz jutok. Mi mindenképpen megyünk, de majd az utolsó héten, ha máskor nem, kiderül, milyen útvonalon. Ha a német korlátozás marad, akkor Franciaország, Olaszország és Szlovénia lesz. Én megnézem majd minden országban, hol lehet magán PCR tesztet csináltatni, hogy érvényes legyen amikor és ahol kell, ez a legjobb ötletem egyelőre. Szerencsére nekünk nem gond a karantén, amikor visszaérünk, itthonról dolgozunk 10 napig, ha muszáj, amit megértek, hogy neked nem igazán lehetséges :) :( Tudtok esetleg később menni, ősszel? Mert a jegyet át is lehet tetetni, ha csalagúton mennétek 1 évig érvényes foglalástól számolva, kompot azt nem néztem most.

Névtelen - köszi az infomációt!

Névtelen írta...

Sz.Kata, linket tudnal legyszi adni? Regisztracio nelkul lehet ezt intezni vagy csak regisztracioval? Elore is koszi!

jaddavaccarino írta...

Harrah's Casino New Orleans - Mapyro
Find your way 전라북도 출장샵 around the casino, find where 부산광역 출장마사지 everything is located, and see what's 당진 출장샵 popular with 용인 출장안마 people in the area. Get 거제 출장샵 directions, reviews and information for Harrah's

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...