2013. december 20., péntek

Ébredés utáni szokásos csendemet töltöm a kockás kanapémban? Ma pizza lesz - agyalok - a karácsony előtti nagytakarítást kivégeztem, ma fotelharcos leszek. Két könyvet is be szeretnék fejezni, meg még van két megnéznivaló film is (Star Trek, Oblivion...aggasztó a sci-fi függésem). 
Már csak három nap van a szabadságomból... nyugdíjas akarok lenni...

A kicsi ébred utánam először, meg is lepődök, jah, már szünet van.
A konyhában sürgölődik, gombás - sonkás omlettet csinál magának. Megkérdezi, kérek e... Nem vagyok nagy reggelizős, de kérek egy kicsit. Már megint mezítláb van, hozzávágok egy zoknit, még jó, hogy tegnap nem rámoltam el, itt van a tiszta mellettem.
Azt mondja, a régi tea már csúnya, főz inkább frisset nekem.
Ülünk egymással szemben a kanapén. Esszük az omlettet pirítóssal, uborkával. Körülöttünk tányérok, bögrék. Szerelem, tanárok, barátok, ellenségek, csak úgy ömlik belőle, be nem áll a szája születése óta. Dumálunk.
Felkel a legnagyobb. Instant levest reggelizik...vagy inkább ebédel. A kutya szerintem papagáj volt előző életében, a vállamon ül. A kicsi valami videót mutat nekünk, röhögünk. Jön a következő kölök, idetelepszik a kávéjával. 
Azon gondolkozom, ha ezeket a beszélgetéseket valaki kívülálló hallaná...csak úgy véletlenül egy-egy mondatot elcsípve:

"Kell egy zsepi, van egy szúrós fikám." *
"Van egy wow-os csaj haverom, ahhoz hasonlít, mintha egy leszbikus kapcsolatban én lennék a férfi."**
"Te itt aludtál anyuékkal? Minek? - Mert leszakadt az ágyam mikor sokan aludtunk benne." ***

Kedvenc játékunk (én találtam ki): pasikat vonultatunk fel, akiknek valamiképpen közük van egymáshoz, és rá kell vágni melyik jön be. Pl. Jack Sparrow-Will Turner, vagy Tor-Ironman, Han Solo-fiatal Obi-Wan (Luke nem jön számításba).
 (Lauri vagy Tuomas....jaj anya ezt mindig belerakod! Mit csináljak, bejönnek a Finnek...meg a rockzenészek...meg a finn rockzenészek).
Elevezhetnénk műveltebb vizekre is, de nem látom Hamletet mint akire beindulnék. Talán Puk, annak idején bejött, de csak mert jóképű volt aki játszotta.

A végére már a Csoki vagy Róka szintjére süllyedünk, mert elfogynak a félistenek. 

Úgy megnőttek. Kevés idő van már. Néha lelkesít, néha depis leszek tőle.




* csak egy ismerősétől idézett
**a női önzésről volt szó
***pizsamaparti


2 megjegyzés:

Timi írta...

De jó! :) Sokat gondolkodom rajta, most hogy a négyből kettő már kamaszodik, milyen lesz majd velük, egy pár év múlva. Most még a kicsi van a figyelem középpontjában, mindig ő szórakoztatja a többieket.Mivel az apja lefelejtette róla a kikapcsoló gombot, nehéz mellette szóhoz jutni. Talán pár év múlva, ő is figyelni fog a többiekre. Mindenesetre, jó olvasni, hogy később is megvan bennük az igény egy kiadós sóderpartira. :)

Mami írta...

Olyan hamar elment az idő...(mély sóhaj). Próbálom azzal bíztatni magam, hogy lesz pár "szabad" évünk a Balival, mielőtt jönnek az unokák. ;)

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...