2017. május 18., csütörtök

Mese

... két hét szabiról, házassági évfordulórós szőnyegtisztításról, messziről jött látogatókról és a majdnem kitörött bokáról.

A lányok után maradt két üres szoba, plusz maradék tiniaházban szobája és a nappali szőnyegének tisztítására szövetkeztünk a férjjel. Amúgy is időszerű volt így egy év után egy rendes samponozás ahogy az angol mondja. Kibéreltük hát a szőnyegdoktort és a házasforduló alkalmával nekiláttunk. Bevállaltam a pakolást és a bútortologatást, a férj meg hősiesen huzogálta és toligálta a  berendezést. 
Az emeleten kezdtük, Tami szobája volt a leginkább igénybevéve szőnyegileg...
A férj amúgy optimista jellem, de csak miután kellően kipánikolta magát, addig el kell viselni.
"...jézusom disznóól, nem fog kijönni, jézusom bazdmeg, úristen mijez??? Bor?? Vagy vér??? Jézusom nem jön ki, úristen ez hogy került oda, kik laknak itt?? Nemhiszemelkólafaszom... Nem lesztisztasose, integethetünk a depozitunknak, kikellcserélniaszőnyeget, gatyámrámegybazzeg..."

Minden kijött.
Két kis foltocska maradt az is csak a Taminál valszeg valami körömlakk lehet, majd rámegyek még lemosóval.
Elég sok öruralomra volt szükségem a férjjel, de nem nyugodott meg csak miután ugye látta, hogy kijön.
Utána meg tök büszke volt magára, hogy milyen fasza munkát végzett, mert ugye azt mondanom sem kell, hogy nem a gép volt rohadtjó, hanem ő huzogatta veryprofessional mozdulatokkal.
A másnap reggelén már egész korán elkezdte mondogatni mennyire fáj a válla, nehogy már elfelejtsem mekkora hős amúgy...
Azt hogy közben a franciaágyat átrámoltam a kiszobából a kicsit nagyobb szobába, a Tami komplett szobáját áttologattam, egy szekrényt átvonyigáltam a kicsit nagyobb szobából a legnagyobba, kirámoltam a lenti tárolót és a nagyrészét felhordtam a fenti tárolóba (karácsonyfa, díszek, lakásdekoráció, izék-bizék, jóleszmégvalamireszarok), átrámoltam és kiszelektáltam a cipősszekrényt, kitakarítottam, kimostam, ágyneműt húztam, függöny le-fel stb... nemtom má még mit - ezek ugye mellékes dolgok és ez amúgy is ilyen házassági évfordulós program.
Este jól elmentünk a mekibe gyertyafénynélküli vacsorára és lyukas amerikai szenyót ettünk, deolyanfinomvolt...

Kettő nappal később megérkeztek kedves látogatóink magyarhonból (házaspár ikrekkel, idegetpihenni jönnek évenként, ikrek mama idegeire hagyományozva).
Nagyon szép és nagyon esős öt napot töltöttünk együtt, volt meglepetésvendégség is mert vasárnapra ideszerveztük a fél falut Bath-ból, szóval ilyen falutalálkozó Anglia csücskében lett a vége.

Egyet jól beinni is sikerült nagyonévek óta először, nem is vagyok túl büszke így negyven felett, négy gyerekes anyukaként így berúgni mint a csacsi, de a piszok jónál is jobb este volt. Hajnalra, miután a melegbár ajtajából el lettünk utasítva és már csak egy éjjeli sültkrumplis szolgált ki minket, hazajöttünk.


"
- Nem kérek többet.. már így is forogni fog a kanapé...
- Tedd le az egyik lábad...

(és az orákulum megmonnya:)

- Nem kèrek többet, nem lesz jó a reggel...
- Nincs reggel...  "

A fiúkat a másnap is eléggé megterhelte az élmény, hiába mondtam egész este, hogy inkább ne igyanak whiskey-t... Jobb lett volna nekik télleg, ha eltörlik a reggelt.


Olyan nagyon jól telt el az öt nap, amit lehetett kihoztuk belőle, de a legbüszkébbek az antigravity batmobilra voltunk mindannyian amit (- betojsz - rendesen megy a falon) a Trago-ban sikerült beszerezni 41 helyett 9 fontért az ikreknek ajándékba. Javasoltam, hogy mindenképpen tegyék a feladós bőröndbe, nehogy úgy járjanak mint anyám, mikor a reptéren elvették tőle a tapadókoronglövedékes pisztolyokat amit az egyfontosban szerzett be a szomszédgyerekeknek ajcsiba...

Na.. 
Vendégnek kétszer örülünk, mikor jön meg mikor elmegy.
Örültünk, hogy még teljes négy napunk van a Balival kettesben itthon... azaz mostmár csak három. 
Tegnap első hivatalos látogatásunkat akartuk letudni Olíviánál a bérleményben, de kezdetnek a lakása előtt sikeresen belegyalogoltam az út közepén elhelyezkedő kátyúba. Még a reccsenést is hallottam, aszittem eltört, baromira fájt hazáig bömböltem.
Mozog, bedagadt, bekékült, ha sántikálva is, de nem megyek inkább sehova. 
Itt horgolgatok és sajnálom magam, mert megjött a jó idő meg nem sokára a kaja házhozszállítás is és a Bali megaszonta, ha én itt kanapéhuszárkodom akkor ő meg maszekol inkább mert fel kell tornázni az ellaposodott büdzsét. JA.

Akkor már én meg vettem könyveket a kövi pár hétre (bár a melóba asszem jövő héten elmegyek, de meglátom mennyit javul a hülye bokám ebben a három napban.)
Neil Clarke - Galactic Empires
Alexander Masters - A Life Discarded
Rivers of London sorozat - Ben Aaronovich


Hát evvan...


Figyeszfigyejjéfigyeszugyefigyesz 


Mégrégebbijóbarátok











(Szolg. közl. - A RugDoctor nevű szőnyegtisztító szerkezetet amúgy ajánlom meleg szívvel minden angolban élő hazánkfiának (ecetes olló helyett).  A BandQ és Range áruházakban lehet kölcsönözni, a hozzá való sampont is itt lehet venni és vannak külön szórófejes cuccok mindenféle foltokra. Egyszerű a használata és profi melót végez... hiába... szőnyegnemzet.)





















8 megjegyzés:

Sárkány írta...

:D dejovotneked!

RecsölGrín írta...

Haahaa, ez aztan az evfordulos program. Bar, mint regi olvasod, ezen mar meg sem lepodom ;D
Remelem azota jobban van a bokad.
Ui: Szombattol 3 napot a kis varoskatokban toltunk csaladostol. Kivanj nekunk szep idot ill. ha idod engedi latvanyossagot is :)
Ha szeretned vihetunk egy kis gyogyitos magyar italt. Mas- es sokadnapra, fajos bokara kifejezetten ajanlott! ;)

Mami írta...

Heyy... Sajnos nem nagyon látok jó időt, de ez még változhat, szinte óránként...
Sajnos a hétvégén dolgozunk mindketten, csak vasárnap öt után leszünk szabadok, de talán akkor leüldögélünk a mólóhoz egy kis sajtvacsorára ;)
Látnivalók eső esetére: Torre Abbey, Kents Cavern, Torquay Museum, Cockington - kézművespark, Princess Theatre, Bygones,
Kaja: Amici, Visto Lounge, Pier Point, (Harvester, BeefEater, stb, hát ami mindenhun van)
Legjobb Jacket Potatoes és házi Coleslaw: Shauls Bakery a Union Square-en
Kávé Tea: Coffee #1 főutcán a régi posta épülete

REMY.CREDIT írta...

Hitelre van szüksége? Küldjön nekünk egy e -mailt a remy.credit111@gmail.com címre
Szia hogy vagy ma ?? Szüksége van sürgős kölcsönre most a következő 6 - 12 órára stressz és késedelem nélkül REMY. A CREDIT ma minden problémáját megoldja. 2% kamattal adunk ki hiteleket, gyors kiszolgálással minden típusú kölcsönt kínálunk, küldjön e -mailt sürgős kölcsöneire
Írjon nekünk e-mailt, e-mailben kapunk kölcsönt {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
van hitelünk az Ön számára ..

United.credit írta...

Üdv mindenkinek,

A nevem Mr. Susan William, Magyarországon élek, ma boldog nő vagyok, és azt mondtam magamnak, hogy minden hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünkből, a világ és az egyetemi hitelről tesz tanúbizonyságot (United. Credit411@gmail. com A ) hitel a legjobb megbízható, megbízható hitelező cégtől 1% kamattal. Ma hitelre van szüksége, mindenféle kölcsönt kínálnak, úgy gondolja, hogy a united.credit411@gmail.com (UC credit) nem ad fedezetet.
Élő bizonyság vagyok

Loan Offer. írta...

Üzleti hitelt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autókölcsön, diákhitel, adósságkonszolidációs kölcsön, fedezetlen hitel, kockázati tőkehitel 2% -os kamatlábbal, az érdeklődő pályázóknak e-mailben kell felvenni velünk a kapcsolatot: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitelajánlat.

Loan Offer. írta...

Sürgős hitre van szüksége? Adunk hiteleket, személyi kölcsönöket, diákhiteleket, autókölcsönöket stb. Ha érdekel, kérjük lépjen kapcsolatba velünk a következő címen: (richardcosmos5@gmail.com)

Hitel ajánlat.

Loan Offer. írta...

Üzleti hitelt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autókölcsön, diákhitel, adósságkonszolidációs kölcsön, fedezetlen hitel, kockázati tőkehitel 2% -os kamatlábbal, az érdeklődő pályázóknak e-mailben kell felvenni velünk a kapcsolatot: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitelajánlat.

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...