2013. április 14., vasárnap

Eléggé otthonosan mozgok a matrixban, de néha komolyan nem értem, hogyan történnek a dolgok? Túl azon,  hogy szerintem egy számítógépnek igenis van lelke, és ezzel együtt lehetnek akár hisztis napjai is, néhány dolgot egyszerűen még a józan eszem tornáztatásával sem tudok megmagyarázni.
Nem ma született emberként tudom, hogy ha a youtube reklámsávon szembejön éppen az az Iron Majdnem kardigán amit nézegettem az ebay-en, az inkább köszönhető a kémprogramoknak, mint a sors kezének. Az is oké, hogy abdullah akárki megosztása alatt futó, előképként gyanusan péniszre (puncira, fejbelövésre stb.-re) hasonlító video  valószínűleg spam, de ha nem az, akkor sem vagyok rá több okból sem kíváncsi...

Az is oké, hogy bizonyos IQ tesztként is fel lehet fogni a temérdek hoax, spam, elveszett gyerek és féllábú állat terjesztését, így már nagyban sikerült pl. a facebook ismerőseimet 550 - ról 250 - re csökkenteni ( a férj még ennél is brutálisabb volt, nála rövidebb a lista még egy százassal,  (ismerőseinek száma négyszámjegyű volt előtte)). (És akkor arra ki sem térek, hogy minek egyáltalán fenntartani a facebook profilt, már több ízben megfogalmazódott bennem a profiltörlés gondolata, de inkább megvárom, míg a gyerekeim elhagyják a 2X -et, addig meg sasszemekkel figyelek :)  )
Az is tiszta sor, hogy a barátlistából nem mindenki akar (gyk: szántszándékkal)  játékfelkéréseket szétfröccsenteni az összes ismerősének, ez sokszor csak egy véletlen, egy figyelmetlen pipa, vagy x ottfelejtésének következménye... meg ezeket simán lehet kezelni, hogy ne kapjunk ilyeneket  - már  annak, aki érti egyáltalán a facebook beállításait.

Tehát így helyén kezelve magamat, a facebookot, meg az embereket sem értem, hogy küldhetett nekem játékfelkérést Klaus Hohendorf akit nem ismerek, egy olyan játékban amit sosem játszottam. Mindenesetre felvirágozta a reggelemet :) .

1 megjegyzés:

Világpolgár írta...

Az biztos, hogy észnél kell lenni :) Nekem csak 53 ismerősöm van, csakis azért, mert így a legkönnyebb kapcsolatot tartani a család eléggé kiterjedt portugál részével. Egy-két volt kolléga besikeredett, mert nem akartam bunkó lenni, de úgysem élem az életemet az FB-on, így szinte semmivel sem tudnak többet rólam, mint amennyit megosztanék velük egyébként is. Ja, és nincs személyes képem sem megosztva, max. tájkép, amit én csináltam. Egyénkébt állandóan változtatni kell a beállításokat, mert szinte minden héten van változás. Én is néha kiakadok, hogy már megint meg kell szigorítanom valamit, mert egy kiskapu mindig marad. De valamit valamiért. Tényleg könnyebb egy húsvéti összeröffenést összehozni 30 emberrel, mintha telefonálnom kellene mindegyiknek :)

A főnök sose volt egy mensatag-jelölt, de tök új falakat dönget a másik irányba. Megszoktuk már, hogy hatszáz szemüvege van -  mindenhol egy...