2016. március 21., hétfő

Itt vagyok

Költözés letudva, még néhány doboz vár kicsomagolásra, de nagyjából megvagyunk. Ha épp nincsen itt a Botond magyarhonból és a Nórink Ryan-je nem is tudom, hogyan bírkóztunk volna meg vele.

Tervezgetem a nappalit meg a hálószobákat. Hónapról hónapra lesz egy egy projekt és eszméletlenül élvezem. Talán lakberendezőnek is jó lettem volna, mert nagy elánnal vetem bele magam napról napra a függönyök, párnák és szőnyegek nézegetésébe. A bútorok nagy részét kidobáltuk, csak az alapdarabokat hoztuk magunkkal. Így szűz területen gyakorolhatok.

A 16 éves szülinapra a Tamara szobája már kész. Beköltöztettük a közepes szobába, és a lekére kötöttem ki ne csomagoljon mert még festés meg bútorcuccolás lesz. Elhitte. Nem csomagolt ki.
Az elmúlt hétvégén Olíviával átpakoltuk a ruhákat meg a matracokat. A mi régi ágyunk és a fésülködőasztalom árválkodott már csak a nagyszobában amikor nekiláttam szinte üres volt:Lefestettem a fésülködőasztalt. Az ágynemű és a függönyök az Argos áruházból jöttek, a szőnyeg szintén. A falmatrica meg a lámpák ebayről. A csillárt az egyik munkatársam szerelte fel, befordultunk mire az összes fekete köves láncot meg minden szart ráaggattunk, de végül az is kész lett. Az asztalt egy napig festettem, csak két rétegre volt szükség - ilyen jó festéket még nem láttam komolyan. Nem csöpög, nem fröcsköl, nem ragad, fél óra után rá lehet kenni a második réteget, hamar szárad, nem csíkos és nagyon szép selyemfénye van. Fémre, fára kenhető.  A neve Painter's Touch és a BandQ-ban vettük. 250 ml elég volt az egész asztalra, és még maradt egy kicsi az alján. A széket behúztam a Tami egy régi kedvenc pólójával, (mer minden szart elteszek, jó lesz még valamire, győztem kidobálni egy csomó dolgot, mert itt sokkal kevesebb a hely) a szék lábait szintén lefestettem. A falmatricákat egyszerűbb volt feltenni mint gondoltam, inkább a nagysága okozott némi problémát, de még szerencse, hogy nálam csak magasabb emberek vannak a családban. Még egy éjjeliszekrényt kell kukáznom valahonnan feketében, meg még néhány polc, van még egy tervem egy nagy cirádás képkeretre amit fehérre festenék - abba textilt tennék, arra tűzögethetné a Tami a képeit. Szóval van még vissza ebből is.

A végeredmény egy igazi sweet sixteen szoba lett, imádja, elbőgte magát mikor vasárnap este hazajött.


A következő az Olívia szobája lesz, a szerepek felcserélődtek, ő marad, a Nóri meg összeköltözött Ryannel. 

Utána a nappalit csinálom meg, tök megvannak a színek a tervek már a fejemben.
A konyha kész - az volt az első, hiszen ott töltöm a fél életem.

A szárító öt centit belóg a teraszajtóba, de nem zavaró.
Egyformát vettünk a mosógéppel. Ez a nagy hűtő titkos vágyam volt, de véletlenül sikerült mégis a normál Bosch helyett, mert épp aznap árazták le harminc százalékkal amikor beköltöztünk.


A többi majd jön szépen sorjában. 
Sosem volt erre lehetőségem, hogy rendes fészket rakjak, ne csak toldozzunk foldozzunk.
Jó - rendesen kinulláztuk magunkat. Most várjuk, hogy visszakapjuk a depositot a másik házból. Nah.. azzal is bakker. Mire kifestettünk (köszönjük a segítséget Kriszti és Tibi - meg a Botondéknak,de ők nem olvasnak) kitakarítottunk, elhordtuk a szemetet (a Nóri meg a barátja Ryan iszonyat sokat segítettek) uhh basszus egy este se kellett elaltatni. Közben melóztunk is, itt az új helyen meg kipakolni jééza, de örülök, hogy vége.
Nah, szóval ezért nem voltam. 
Most nyugi van. Egyet már horgoltam is.
5 megjegyzés:

Bóbita írta...

Mekkora hűtő! A konyha nagyon pöpec! Nem is szörnyű ez a költözés! Alkotás totálra! A többi szobáról is tegyél majd fel fotót, ha készen lesznek. Meg a kertről, a teraszról is. Kutyus hogy bírja az új helyet?

Turchi írta...

Jobb oldalt az a nagy a hűtő?? Olyan kéne nekem, még nem is láttam ekkorát! Szép lett a csilláros szoba és jó a blogod :-)

Mami írta...

Köszi, minkettőtöknek.
A kutya tök elégedett, meg se kottyant neki, a lényeg hogy mi itt vagyunk és ugyanúgy be tud bújni a takaró alá, ahogy eddig.
Majd teszek fotót. A kert nem nagy eresztés, kis kert meg fű, majd veszek néhány mittudomén valamit.
A meglepiszobát imádom, minden nap bemegyek nézelődni, már várom a következőt - de majd csak áprilisban.

mrs gyrmur írta...

Szép lett az a lányszoba, nagyon ügyesek vagytok!

Nem tudom, h próbáltad-e már a sütődet, nekem nagy meglepetés volt, hogy minden alkalommal szájon vág a gőz. Akár megy a páraelszívó, akár nem.

Névtelen írta...

De jóó! Nagyon tetszik a szoba! A színek, az elrendezés, egyszerűen el sem hiszem, milyen szuperül néz ki! Imádom a szép, ízlésesen színes szobákat. Amit meg még jobban imádok, szebbnél szebb és színesebb párnákkal dekorálni őket! http://lakberendezes-otthon-design.blogspot.hu/2013/09/dekoraljunk-szines-diszparnakkal.html Itt láttam is pár szép párnát. Az utóbbi időben mindig magamnak varrom a huzatot a díszpárnákhoz, és kedvem szerint szoktam cserélgetni. :)

További szép napot!
Niki

Dilemma...magammal...

Három hete keresgélek. Kicsi spórolt pénzemen kéne vennem tányérokat mer szarul állunk... de az az olasz amelyik tetszik, az olyan drága. .....