2016. május 5., csütörtök

Mai elmélkedés

Angliában még az is jó, hogy nem kell aggódnod amiatt, hogy az irányodba érzett szeretet problémákat okoz neked. Nem kell választanod az emberek, klikkek között pl a munkahelyeden. Nyugodtan lehetsz bárkivel jóban, lehetsz bárki barátja.
Nem kell aggódni azon, hogy olyanokat hívsz meg egy kertipartira, akik nem kedvelik egymást mert borzasztó jól helyén tudják kezelni a dolgokat, mind tudják, miattad vannak ott és megtisztelnek azzal, hogy félreteszik a saját esetleges ellenérzéseiket (megjegyzem azok sem komolyak). 
Nem kell azon sakkozni ki hova üljön az asztalnál. 
Nem kell kényes témáktól tartani nem kell résen lenni, a beszélgetést terelni valamerre, hogy ne legyen belőle "baj".


... és azt is gondoltam: az élet maga amúgy is elég nagy kihívás, olyan jó ezek nélkül a frusztráló hülyeségek nélkül élni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az én munkahelyem/társaságom itt Magyarországon is ilyen .... az emberi intelligencia nem országfüggő, bármennyire is sokan így szeretnék láttatni ...

Mami írta...

Az intelligencia nem országfüggő. A kulturáltság és a szocializáció viszont otthon kicsit elmaradt. Neked szerencséd van. Nekünk valószínűleg nem volt szerencsénk. Az angolok sem finganak levendulásat, de nagyon sok dologban sokkal előrébb járnak, még az alsó munkásosztály is. Nem a magyarok hibája. Csak így van és kész.

zsuzsi írta...

En nem akartam megjegyzest irni, az h egyetertek, nem erdekes. De nevtelenre muszaj reagalnom.
Otthon (Magyarorszag) nem lehet egy tarsasagba kbozo politikai nezetu embereket meghivni. Itt nem is tudom sokszor, ki melyik partra szavaz. Otthona masodik perctol politizalas megy.

Igazi Trebics írta...

Zsuzsi!
A gyakorlat az, hogy a beszélgetők az első három mondatukban politikailag pozicionálják magukat és a partnert is. Innentől kezdve, a nem azonos platformon lévők közt lehetetlenné válik a kommunikáció. Az elvbarátok közt pedig abban merül ki a kommunikáció, hogy az ellenfeleket fikázzák. :-(

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...