2016. november 8., kedd

Rozamama bölcsességei



Van oka annak, hogy megfőzöm, kimosom, összehajtom, kitakarítom, elpakolom, feldíszítem. 
Annak, amit tettem vagy nem tettem az elmúlt években. 
Annak, hogy összeszedem a zoknit, a pólót, az almaszárat, fütisztitó pálcikát, a morzsát, a szemetet, csomagolópapírt. Hogy visszateszem a helyére az ollót, a ragasztót, a tűzőgépet, könyvet, távirányítót, telefont.
Elrakom a cipődet, felakasztom a kabátodat. Ez az oka, hogy ott találod másnap reggel a helyén.
Van oka annak, hogy megkérdezem milyen napod volt, hogy elédrakom a kaját, ha látom, hogy fáradt vagy, hogy ráddobok egy plédet, ha elalszol a tévé előtt. Megkérdezem mikor jössz haza, megmondom mikor jövök haza. 
Szólok, hogy óvatosan vezess. Hozom a gyógyszert, teát, orrcseppet ha beteg vagy.
A kedvencedet főzöm, hogy jókedved legyen, veszek a boltban a csokidból, hétvégére kimosom a dartvéderes pólódat, mert biztos azt akarod felvenni. 
A kezdezektől megfőzöm a reggeli kávédat, teádat, összerakom a sajttáladat, vágom a hajadat, varrom a nadrágodat.
Van oka, hogy reggelre elfelejtem tegnap miért haragudtam, hogy próbállak nem megsérteni, nem megbántani, nem panaszkodni túl sokat. Meghallgatom a mérgedet, a problémáidat. 

Az ok, hogy szeretlek. 
Remélem, hogy te is ezért teszed amit teszel. Értem, értünk.



Konklúzió tehát bölcsességes formában:

"Azon a napon amikor arra ébredek, hogy egy férfi büdös zokniját kötelességből mosom - kisétálok az ajtón."

4 megjegyzés:

mrs gyrmur írta...

Ez egy nagyon találó összefoglalása mindannak, amit ezek szerint veled együtt hasonlóképpen teszek, érzek magam is, csak valahogy a megfogalmazásig még nem jutottam el. :)

Bóbita írta...

Ez, igazán szépre sikeredett.
Egy bibi van csak: bármennyire is büdös lenne a zokni (esetlegesen!!), pont ezért nem lehet csak úgy, kisétálni az ajtón. Együtt megharcolni, hogy a büdös zokni átváltozzon és megint azt jelentse, hogy: szeretem ŐT mindennel együtt!

Mami írta...

A büdös zokni az büdös zokni. Nem változik illatossá.
Viszont az ember ha szeret, ezzel együtt szeret. Akkor harcolni se kell.
Arra próbáltam utalni, hogy a kötelességből tett dolgok nem tartósak, és valahogy nem is kell, hogy azok legyenek. Mert annak nincsen semmi értelme.

Bóbita írta...

Értelek- talán. Én pedig arra szerettem volna kilukadni, hogy ideiglenesen büdösebb lehet a zokni, de hátha átbeszélve, kipihenve magad stb. már megint alig szaglik és tovább mehet a szeretve együtt program.
Szerintem tele vagyunk kötelességgel, muszájjal egész életünkben, minden területen. Sajna.

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...