2021. július 2., péntek

Utazási balalajka

Van tranzit, nincs tranzit Németország.
Van transit, nincs transit Svájc.
Mi a tök van Ausztriában?
Tranzitot engednek - megyünk.
Kell kimenős-bejövős PCR teszt £450/6db, oltási igazolás, health declaration form a franciáknak, kormányzatosos - oltási igazolvány igénylős nyilatkozás a magyaroknak, passenger location form visszafelé az angoloknak.
Megyünk.
Szög megy az autó kerekébe, meg tudják javítani £180 / -  megyünk,  kipuposodott a másik kerék - nem megyünk. 
Összes kerék kicserélve, £480 - megyünk.
Bakker visszajövet is kell teszt, le fog járni - nem megyünk.
Sürgősségi megoldva, egy nap alatt kész, nem fog lejárni mire visszaérünk, englishül felárral, sürgősséggel 2x23 000 Ft - megyünk.
Kocsi olaj izé valami - nem megyünk.
Atószerelő ingyé’ lenyugtat - megyünk.
Németek bezártak, nincsen transit - nem megyünk.
Svájciaknál sincsen virsli, nemisvót, arranemjó.
Olaszok oké - megyünk.
Az olaszok is bezártak - nem megyünk.
Tunnel visszatérítés (£180+50) nincsen, biztosítás visszatérítés nincsen. Egy évig felhasználhatjuk, akkor majd - megyünk jövő márciusban.
Van szombat reggelre repülőjegy, odavissza £450 -  megyünk.
Nem lesz kész a PCR teszt - nem megyünk.
Veszünk antigen tesztet “fit to fly”  £120 - Tesztelünk, lefotózzuk, regisztrálunk, feltöltjük, megjön az igazolás - megyünk.

Hogyafaszomba pakolokbe, a csomagtartóra számítottam -  nem megyek sehova…

Kell még egy bőrönd meg egy hátizsák, £50.

Hajidőpont kettőharminc, rohannék, csörög a telefon, beakad a papír a nyomtatóba - kétszer - bőgök, a főnök kirúg a picsába, hogy menjek má’ szabadságra és szarjam le a nyomtatót meg mindent…
A fodrászig lenyugszom.
… hát, így a baptista szomszédnéni is tudna vágni.
Bimbi vagyok. 
Megint bőgök.

A fele nyáriruhámat itthon kell hagynom és majdnem elfelejtek alsógatyát rakni a férjnek.
A barnító rajtam, remélem nem leszek tőle magyar narancs, a bőröndök bepakolva, a polip karjaitól alig tudom behúzni, az unikornis farka is beleakad a zippzárba, a csuklósbusz kilóg a hátizsákból… 
Töltjük a szaros papírokat, regisztrálunk.

Feszült vagyok. Száz cigit is el tudnék szívni.

A férj Hägen-Dazs málna-barack hangulatjavítót hoz nekem.
Megyek, megpróbálom helyrehozni a hajamat. 

Ha nem engednek fel a repülőre a papírokkal,  úgy fogok hisztériázni, mint az a csaj abban a repteres videóban.

Eszem a fagyit.
Már nem bőgök.
Megyünk.












14 megjegyzés:

gameover írta...

Ó, a mi életünk covid nélkül is így zajlik. Ami jó, hogy még senki nem vette észre rajtam az ettől bekövetkező elmebajt.
Jövő heti nyaralásra indulásunkra már előre ilyenre számítok.

zs.

Névtelen írta...

Jó lett. Jó lesz.

Sipos Éva írta...

Na én ennek a felénél feladtam volna. Mondjuk nem is tervezek Mo ra menni, nem csak a mizéria miatt. Nektek jó utat, érezzétek jól magatokat.

Névtelen írta...

Epp meg akartam kerdezni, hogy melyik orszagba mi kellett, mikor meglattam az uj posztot. Mi is most azon vacillalunk, hogy elmenjunk e kocsival, de lefordultam a szekrol amikor meglattam hogy mennyibe kerul. £230 a tunel ket iranyba, £200 az uzemanyag meg autopalya, £140 a covid teszt csak oda. Repulojegy £90 oda-vissza plusz 5 nap karanten es 2 covid teszt. Inkabb ezt valasztjuk attol tartok….

Névtelen írta...

Egyebkent szerintem mehettetek volna autoval nyugodtan, mert a transit az mindegyik europai unios orszagban engedelyezett, mondjuk Froban kell a teszt. Belgiumba nem kell viszont a komp dragabb es az ut is hosszabb arra. Mi tegnap beadtuk a meltanyossagi kerelmet a parom miatt de visszadobtak azzal hogy az o beutazasa sem engedely koteles. A karantent meg megprobaljuk elkerulni ugy hogy uzleti utazast fogunk bejelenteni. Szerencsere itt is es ott is van mukodo cegunk, igy remeljuk legalabb odafele nem kell karantenozni meg tesztelni.

Mami írta...

Rosszul tudod.
UK -bol jovo privat transport nem engedelyezett.
A fura az, hogy Magyarorszagrol Anglia fele lehetne.

Mami írta...

És legyetel körültekintőek, mert Angliába nem engednek be Passenger Location form bukkolt 2nd day teszt és negatív pcr-72 óra nélkül, és kötelező a karantén - a mai állás szerint is még. Ki lehet váltani ötödik napon végzett teszttel. ( a 2. és 8. napos tesztten kívül).
Azt nem tudom, hogy a business-nél hogy van.

Névtelen írta...

At lehet autoval utazni, ha repulovel akarsz angliabol nemetorszagon keresztul transitolni azt nem lehet, de kozuton igen. Transit travellers who are entering Germany and then immediately traveling onward to another country do not have to register their entry online.
In the case of border traffic, persons who have spent less than 24 hours in a risk area or are only entering Germany for a period of up to 24 hours, are exempted from the quarantine requirement.
Travellers older than 6 years in transit, coming from a virus variant area, are required to present a negative COVID-19 test upon entry. Transit travellers from a high incidence area or any other area are not subject to the COVID-19 test requirement.

Névtelen írta...

Lehet megis csak igazad volt : From 23 May the UK is designated as a virus variant area of concern, which means that you may only enter Germany from the UK if you are a German citizen, a resident or their spouse/partner/child under 18, or if you can invoke an urgent humanitarian reason such as an immediate family bereavement. No other travellers may enter Germany from the UK.

Nekem ezektol a szabalyoktol mar kihullott a hajam, egyebkent…

Sárkány írta...

Remélem, hogy mindenért kárpótolt ami Magyarországon várt (direkt nem otthont mondtam, mert azt tudjuk ugye h relatív fogalom). Boldogság, barátok, gyerekek, unokák, szeretet, nyugalom. :)

Gabi írta...

Több mint másfél éve nem láttam a nagylányom aki Angliában él. Sokat beszélünk messengeren, várjuk, hogy vége legyen ennek az őrületnek. Június végén elfog a kétségbeesés, hogy ennek sose lesz vége. Meg kell próbálni találkozni, mert ősztől ki tudja megint mi lesz. Napról napra nézzük az országok színeit, hol tudnánk találkozni. Jön a hír, hogy még pár nap és Málta zöld országgá változik. Hurrá! Megvesszük gyorsan a repjegyeket, megcsináltatjuk a teszteket, majd a másik két lányommal repülőre szállok. Leszáláskor arra gondolok mindjárt megölelhetjük egymást. Amíg sorban állunk az ellenőrzéshez jön a telefon, hogy Málta nem enged be attól a naptól az Egyesült Királyságból senkit. Bőgők. Úgy mint talán még sosem.

Névtelen írta...

Gabi, a lanyod jojjon haza ha be van oltva vedettsegi kartyaval amit ha nem tud internetet megigenyelni akkor hozhatja a kinyomtatott kerelmet amivel majd 48 oran belul kell bemennie a kormanyhivatalba vagy ha nincs beoltva uzleti utrol szolo igazolast kell hozzon magaval akar a kinti kuldo cegtol akar egy magyar fogado cegtol vagy akar mindkettotol es karantenmentesen beutazhat

Névtelen írta...

Egyebkent Horvatorszag is zold listan van UK-bol

Névtelen írta...

Jelenleg mar nem kell semmi hazafele csak egy 72 oran beluli negativ teszt, akkor is, ha nincs beoltva valaki.

Rozamami, megvolt az utazas?

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...