2012. augusztus 14., kedd

...és túl vagyok a másodikon is. Nem kaptak be, nem nyeltek le. Iszonyatos fos természetem van, hogy ennyire tojós vagyok.
Mérleget kell vonnom. Mindkettő egy magán ápolási otthon, mindkét helyről pozitív a visszajelzés, az elsőnél egy középkorú nő a vezető, és elég szigorú kinézete volt, bár végül is kedves volt ő is, de nem volt annyira szimpatikus.
A utóbbi viszont sokkal közelebb van, amúgy is ezt néztem ki magamnak- és egy eszméletlenül kedves idős hölgy a vezetője.
Ma reggel voltam beszélgetni vele, már akkor szimpatikus volt, mikor látta, hogy izgulok egy nemharapanéni - vel köszöntött. Sokat mosolygott, nagyon szépen beszélt, mindent értettem amit mondott, vagy kérdezett. Mindent elmondott a feladatokról, hosszasan ecsetelte milyen nehéz ez a munka (az angoloknak fogalmuk sincsen milyen a nehéz munka - az otthoni 100 ágyas elfekvőkhöz képest amikben megfordultam, a körülményekről nem is beszélve), nyilván persze ez a munka nem könnyű általában véve, főleg annak aki nem tudja mi várja egy ilyen helyen. Összetalálkozhatunk az út végéhez közeledő idősekkel, sokszor  tragikus emberi sorsokkal, viszont meríteni is sokat lehet belőle, legalább annyi pozivívat is tud adni, mint amennyire megterhelő. Kinek-kinek ezt kell mérlegre tennie.
A fizetés egyenlőre nyilván kezdő - tréningek és vizsgák után majd emelkedik, de nem sietős, egyenlőre dolgozni akarok, még jobban tudni a nyelvet, aztán majd minden alakul.
Öt hét fizetett szabadság jár, még azt is elmondta, hogy karácsonykor úgy szokták megoldani, hogy mindenki egy kicsit vállal belőle - kedvesen érdeklődött Magyarországon is ünneplik e a karácsonyt. Itt egy kicsit meglepődtem, de jól lepleztem szerintem  :-) .
Az interjú után mindent megmutatott nekem, a szobáktól az adminisztrációig, étkezőt konyhát, és egy aranyos elbűvölő télikertet, ahová teázni lehet kiülni.
Az otthonban főleg ortopédiai műtétek után lábadoznak a betegek, van néhány onkológiai kezelés után levő beteg, illetve néhány egyéb műtétes. A betegek nagyrésze egyágyas szobákban főleg, de öt kétágyas is van, összesen 25 férőhellyel, általában teljes kihasználtsággal. A feladat főleg a betegek segítése, gyógyszerelés, kötözés, kötéscsere, asszisztálás orvosnak, rendszeres mozgatás valamint ápolási adminisztráció (na az utóbbival még meg kell küzdenem).
Csürtörtökön reggel megyek egész napra megfigyelni a napi rutint,  és utána kell eldöntenem vállalom e.


8 megjegyzés:

Ziebi írta...

Szuper hírek, drukkolok! :)

Jodie írta...

Nagyon örülök, hogy sikerült. Drukkolok én is! :)

Mami írta...

Köszönöm mindkettőtöknek :D

runaway írta...

Remélem, hogy jól telt a napod és sikerült eldöntened, hogy vállalod-e!:-)

Mami írta...

runaway - köszönöm, hogy gondoltál rám, és a többieknek is mégegyszer - azoknak is akik nem írtak kommentet.
Agyilag nagyon lefáradtam, de igen vállalom, hétfőn reggel kell telefonálnom a beosztásomért. Családias, a kollégák nagyrésze kedves volt, az ápoltak is édespofák. Élménybeszámoló bejegyzés lesz...

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon nagy gratula, ügyes voltál, és örülök, hogy végül azt sikerült megnyerned, amit szerettél volna!!! Nem tudtam ide írni, csak most, de borzasztóan drukkoltam ám!!! továbbra is hajrá! :)
Kata

Névtelen írta...

Szia!

Óriási gratula, nagyon ügyes voltál, és örülök, hogy sikerült megnyerned, azt amelyiket Te szeretted volna!!!! nem tudtam eddig írni ide, de most remélem sikerül. továbbra is hajrá!!!
Kata

Mami írta...

Köszönöm szépen :D

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...