2014. március 5., szerda

Jogsira fel

A család fogyatkozik, a gyerekek nőnek.
A nagy bálnát eladtuk, két kisebb autóra cserélünk. Nekem autó? Fura.

Nem vagyok autós csaj. Semmilyen értelemben. Magam részéről sem, és sose nem érdekelt, hogy egy pasinak milyen kocsija van. Volt nekem mercis pasim, meg trabantos is. A félreértések elkerülése végett a mercis lett lecserélve...
aztán meg a trabantos...egy kocsi nélküli, norvég pulóveresre. Ez ám a mélyrepülés, nem?

Fogalmam nincsen honnan van az embereknek (néhány nőnek is) az a képessége, hogy a parkoló autók közül kilógó csücsökből megmondják milyen típus.
Fingom se volt sose, mi az, hogy valaminek sedan hátulja van, hogy egyterű, meg hogy mijaza felni, a spoilert meg a filmes fórumokból ismertem. Az átlagnál is nagyobb analfabétának tartom magam autók terén és noha néha fektettem bele energiát, hogy felzárkózzak, feladtam.
Sokszor előfordul, hogy férj lelkesen felkiált, odanézz milyen jól néz ki az a (forexample) honda mittudoménmi...na én ekkor próbálom pofavágás nélkül finoman felhívni a figyelmét, hogy nekem ilyen hiányosságaim vannak, amit a röpke 20 évünk alatt együttes erővel sem sikerült kiköszörülni.
"Színt mondjad bazzeg, meg, hogy merre nézzek!! Ahaaa, ja jónézki."

Szerintem azért tetszettek mindig a különlegesebb formájú autók, mert azokat könnyebben beazonosítom, ha netán a parkolóban kell megtalálni.

Érdekes felfedezést tettünk viszont az elmúlt héten, ami azt bizonyítja, hogy mégiscsak van szemem az autósdizájnra is (nem csak a divatszakmára, bár ezt is csak én gondolom - már hogy bele tudok szagolni).
(Azt is tudni kell, hogy letojom a lóerőket, meg minden ilyen izét ami a férfiaknak fontos. Nekem egy autó külseje a lényeg, na meg a szín. Határozottan idegesítő véleményem például, hogy aki egy szép autót sárgára, fűzöldre meg lilára tervez, annak a kezét kéne letörni.
Nekem egy szép autó ezüst, fekete, vagy nagyon halvány pasztell metálfénnyel. A fehér sem nagyon jön be, de kétségtelen, hogy néhányukon jól mutat.)

Nekem eléggé rég kettő autó tetszett azonnal és érzésből. (Tudooom amerikai, és tudooom, pffff, meg csakanémet az egyik tábor, csakajapán a másik tábor, én meg letojom.)
Egyik a PT Cruiser a másik a Chevrolet HHR.
Birom ezeket a szigorú bajuszokat ott elől.
Fanfárzajt kérek...
Kiderült, hogy ezt a két autót ugyanaz a faszi tervezte. 

Én ezt úgy láttam, ebből az következett, hogy mégse vagyok teljesen reménytelen.

A férj ezt úgy látta, jobb ha tényleg PT - t veszünk, azt talán nem veszítem el.

1 megjegyzés:

zsuzsi írta...

A pt cruiserbol ki lehet latni? Nekem olyan kicsinek tunnek az ablakai.
Van egy10 es egy 9 eves fiatunk (doblo es panda), erzem h elobbutobb csere lesz, de valszeg semmi mas nem fog szamitani csak az ar, a merfoldora es h belefernek-e hatra a kutyak. Van meg nalad is lejjebb kocsiugybe :)))

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...