2016. január 28., csütörtök

Kinyitottam a bótomat

https://www.etsy.com/listing/263806740/grannybunny-amigurumi-pattern

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ööööö....mit is árulsz tulképpen? Kötésmintát? Én aszittem a készterméket fogod, szerintem az nagyobb bót lenne. 2500 forint elég szerényen hangzik, még innen a magyar ugarról nézvést is.:)
HA neked lennék, keresnék rá bedolgozókat, akár kint, akár itthon, akik szeretnek és tudnak kötni és velük köttetném szakmányba a figurákat, meg a babacsukákat és mocskosul meggazdagodnék...:))

Névtelen írta...

JA, még az jutott eszembe, hogy a bébi Converse-et szerintem zabálná a nép, valószínűleg egyszerűbb is, mint ezek a figurák és annyit kérnél érte, amennyit nem szégyellsz...

nagykacsa írta...

Ez szuper, nagyon ügyes vagy, sok sikert :)

Mami írta...

Hali Névtelen!
Hát hmm... először is horgolok. Egy kicsit más mint a kötés.
Aztán rágörcsöltem én erre annak idején, hogy a hobbyból hogy lesz kicsi zsebpénz.
Az igazság az, hogy a kész játékba belefektetett anyag (jóminőségű fonalak) és a munkaórák száma miatt ötven és száz font közötti összegért kellene árulnom egy közepes-nagyobb méretű figurát, de a kisebbekért is el kellene kérnem harmincat - egyébként kb ennyibe kerülnek az igényesebb horgolt babák stb. Nem gondolom, hogy túl nagy lenne a kereslet ötven fontos horgolt kutyára, de lehet, hogy csak én gondolom ezt.
Piackutatáson túljutottam, elemezgettem, interneteztem.
Arra jutottam, hogy gorgolgatok csak úgy magamnak, vagy ha valaki célirányosan rendel valamit. Pl. karácsonyra volt egy pár megrendelésem, kerestem is vele egész szép pénzt.
Viszont amíg horgolok saját kútfőből, addig elkészítem a pdf-es mintát. Ha egyszer kész, feltöltöm. Nem kér enni. Persze egy minta nem csinál nyarat, de azért egy két év alatt meg lehet tölteni egy ilyen mintaboltot. Szépen lassan haladva, meg lesz azért ennek a gyümölcse szerintem.
A Conversek nagyon klasszak, pár rendelést mindig csinálok, de a név le van védve és nem akarom megütni a bokámat azzal, hogy pl. feltöltöm a netre. Biztos vannak ilyen bátor emberek, én nem tartozom közéjük...
Pusszancs

Mami írta...

Köszi Nagykacsa, azon leszek...

Névtelen írta...

"Arra jutottam, hogy gorgolgatok csak úgy magamnak, vagy ha valaki célirányosan rendel valamit. Pl. karácsonyra volt egy pár megrendelésem, kerestem is vele egész szép pénzt."

Ugye, hogy ugye?:) A know-how-t én megtartanám magamnak a helyedben, és inkább egy weboldalon reklámoznám a KÉSZ terméket, jó pénzért. Kezdetben mehetne az E-bay is, akkor a weboldaláért sem kellene fizetned, persze az eladásból jutalékot igen. De ha kicsit beröffenne a szekér, mehetne a saját site, Rose Mum branddel.:) NA, mit szólsz?
A Converse-t természetesen márkajelzés nélkül csinálnám, ahogy kínai testvéreink csinálják a Converse like dorkókat.:)

Mami írta...

Hádekarácsony....
Most senkise rendel, pedig valentinnap, húsvét... Aztán jön a nyár, uborkaszezon..
Na mindegy, majd meglátom melyik indul be jobban, patternkodás vagy a toykodás.

Névtelen írta...

Mármint, hogy senkise? Úgy senkise, hogy tudják, hogy ez egy létező, megvásárolható termék, vagy úgy senkise, hogy azt se tudják, hogy rendelhetnének? :))

Mami írta...

Jaj már, de kötekedős kend ma...
Hát úgy senkise, épp most kaptam egy negyvenfontos megrendelést :)
Egyébként jó sokan tudják és tágul a kör. Inkább az lehet, hogy tényleg ár-érték a probléma, de lehet, hogy rosszul gondolom, ezt majd az idő eldönti.
Tényleg azt hiszem, hogy senkise akar ötven fontért rongybábut venni...
még ha az az enyém is és mindegyik adorable, cute meg hasonlók.
De azért örülök a durálásnak anyway.

Mami írta...

Te névtelen - kikezdhetetlen logikájú

ókidli írta...

Nagyon szép amit csináltál és nyugodtan árulhatod akár 70 - 100 fontért is. Az én egyik egyetemi évfolyamtársam is árul az etsy-n. Tepee sátrat árult, minimális meló, kicsit több anyag, de nem egy nagy valami. Persze jópofa, stb. Úgy vették mint a cukrot 80 dollárért darabját. Eladott belőle vagy 100 darabot 4 hónap alatt....Szóval ne legyél kishitű, mert egyedi és fantasztikus amit csinálsz. :)
Az egy fillérbe sem kerül, ha meghirdeted (na max. 20p/termék) az általad eddig elkészítetteket, mindet fotóval felteszed, rendelésre. Gondolom készítettél képeket az eddigi munkáidról. Nézd meg mennyi idő elkészíteni egy ilyen babát és adj meg a rendelés elkészítésére annyi időt. Ez persze az elején, aztán, ha beindul akkor más a helyzet. Szóval te tudod, de egy próbát azért megér :)
További szerencsés alkotást :)
Üdv
Ildikü

Bóbita írta...

Én is amondó vagyok, hogy meg kell próbálni.
Reális árat megszabni ( anyag + munkaidő + egyediség) és egy megfelelő fórumot, ahol hirdetheted szinte ingyen. Kezdetben talán a városkádban. A helyi újságban, hirdetőtáblán, helyi fórumon, kultúrház-féleségben kiállítás, helyi kézműves vásárban stb. Majd akkor kiderül, hogy drága vagy sem, veszik vagy sem. z árat is alakíthatod közben.
Nagyon szép ez a nyuszi. Hibátlan, tökéletes, nagyon gondos munka és fantasztikus.
Minden porcikája remek!
(mitől áll meg azon a cuki talpacskáin? mi van benne?)

Mami írta...

Bedrótoztam. Először nem akartam, de a fejét a babáknak mindeképpen be kell, mert különben előrecsuklik, akkor meg már, hogy szép tónusa legyen, a lábát is bedrótoztam. Nem is gondoltam, hogy meg fog állni.
Na mondjuk egy kisebb huzat feldönti azért.
Az eladás meg ilyenek majd elválik.
Most kaptam három újabb megrendelést...
Ha egyszer egy üzlet beindul :)

Bóbita írta...

Nyilván nem ezen fogsz meggazdagodni. Egyébként, ha éjjel-nappal gyártanád már úútálnád is, de amíg örömmel készíted, addig miért ne. :)

Jodie írta...

Tetszik! Sok sikert hozzá! :)

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...