2015. április 28., kedd

A meglepetés még mindig meglep

A különféle blogok és weboldalak kapcsák mindenkinek lejött már szerintem, hogy bár emberszerű lények élnek az egyes országokban, azért az élet mindenhol más, így van ez itt a szigeten is.
Vannak kisebb furaságok amit könnyű megszokni, vannak pedig logikus, óriási ötletek amik megkönnyítenek dolgokat.
Vannak eszement baromságok, melyekkel néha nevetve, kerek szemekkel, máskor éppen dühöngve küzdünk meg.
Teljesen normális szerintem, hogy néha Magyarország a "bezzeg", néha meg Anglia, hiszen bármennyire is Európa mindkettő éppen annyira nem gondolják a britek annak. 
Komolyan érzem, hogy szándékosan mennek szembe mindennel, ami őket az európaiság felé terelné, vagy azzal, hogy valamiféle egyenország legyenek. Szeretett fontjuktól sem váltak meg, és aki ismeri kicsit is őket tudja, hogy ez nem csak közgazdasági kérdés.
Ennek a hozzáállásnak rengeteg előnye mellett nagyon sok hátránya is van. Fél élet is kevés lenne az összefüggések feltárása mind itt mind ott, tök mindegy, hogy amúgy milyen szempontból vizsgálnánk meg.
Elképesztő azt látni, hogy egy adott problémához, vagy akár csak megoldandó feladathoz mennyire másképp áll hozzá az egyén - függetlenül attól, hogy amúgy mennyi gógyi szorult belé - csak aszerint, hogy melyik országban szocializálódott.
Szeretem ezt az országot, de bármennyire is úgy szeretnék feltüntetni - nem Anglia fingta a passzátszelet (ide valami frappánsat kerestem, de ennél képszerűbb nem jutott eszembe).
Többségük megmosolyogtatóan pökhendi népség, de én még ezt a naív magabiztosságot is szeretem bennük. A sokszor előkerülő mindentudás  (mert a Daily Mail is megírta, vagy a Sun, mert olvassák és azt hiszik, hogy újság) elképeszt, máskor meg arra csodálkozom rá, hogy jééé ezek olyan dolgokkal is tisztában vannak amit nem is feltételeztem volna...
Pont olyan emberek élnek itt is, mint ott, csak más a körítés.

Az NHS is pont ilyen. Szidják mint a bokrot, ömlik a tévéből is, hogy meg kéne reformálni a rendszert is meg az ellátási alapelveket, szakmailag szinvolalat emelni, összességében rendbetenni mert káosz van.
Közben meg nagyon sok olyan dolog van ami tök jól és olajozottan müködik, sokkal jobban mint Magyarországon és nem is mind pénzkérdés. Van ami meg agyament baromság és csak időhúzás meg felesleges papírmunka, felesleges papírmunka és felesleges papírmunka.
Sajnos otthon is effelé mennek, pedig nem ez lenne az út.
Itt mindenre van útmutató (pathway) amivel nekem is meggyűlik a bajom a munkám során, a baj az, hogy ha valakire nem lehet ráhúzni akkor megáll a tudomány.
Vannak olyan területek, ahol teljesen személyre szabottan működik minden, máshol meg ha valaki nem fér a skatulyába akkor toporognak mint a tojós tyúk a konyhakövön.
Namindegy.

Na e hosszú bevezető után kb. el tudja mindenki képzelni:
 - mekkora makifejet vágtunk a Zsófival, mikor a midwife (szülésznő-védőnő keverék) legutóbbi látogatásakor egy horgolt (!!!!!) női mell (erre hagyok időt !!!!!! 1 2 3 4 5 6 7 8 )
és a Tomi húsz éves mackójának(!!!) segítségével demonstrálta milyen a helyes pozíció etetéskor...

- gondolom azt is, mi történt miután elment...

- miért nem tudunk mackóra soha többé ugyanazzal a szemmel nézni.










Kép forrása: etsy.com
Mer lehet ilyen cicit venni aki szeretne...



9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez szopás! :)))

Franciaországban meg az van, hogy szülés után a TB minden nőnek fizet egy hüvelytorna-kurzust, hogy a párjával a szexuális életük továbbra is rendben legyen, és legyen kedvük még gyereket csinálni (ez egy komoly, deklarált népesedéspolitikai eszköz!).

Erre mondta egy jóbarátom, hogy "hiába, a franciáknál senki sincs jobban tisztában a p*na jelentőségével!" :)))

Mami írta...

Heh...ez marhajó.
:))
Miket nem tud meg az ember!

Bóbita írta...

Még jó, hogy számoltál 8-ig. Húúú! Hát nem semmik!!
Azért érdekelne, hogy mi az, ami nekik annyira evidens (ez is lehetne szösszenet, más címmel rendszeresen), és a te örökre magyar agyadnak pedig: Jéééé! Nahát!
Én csípem őket innen világvégéről, de hát uralták egy időben a fél világot és onnan minden "emléket" magukkal vittek. Erre is rettentő büszkék, ahogy királyságukra is.

Bóbita írta...

Szépen kérlek, hogy nézz utána, hogy milyen lehet a demonstrációs eszközük házaséleti gondok (merevedés frigiditás) esetén.

Sárkány írta...

😀 ez nagyon eredeti! Szegeny macko. Esetleg arra nem tert ki hogy semmikepp se legyen a gyereken zokni +5 fok alatt? Mert latva a sok zoknitlan babat, az az erzesem tamadt h ezt a vedonok javasoljak...

Mami írta...

Nevetni fogsz bakker, első dolga az volt, hogy kinyitotta a szobában az ablakot és szólt, hogy vetkőztessük le a gyereket pelenkára, mert milyen fontos a skin to skin kontaktus (jó, tényleg fontos, de ahhoz nem kell 10 fok). Azt is mondta ne takarjuk be a gyereket mert jó az úgy neki, ha fázik úgyis "szól".
Amikor elment becsuktuk az ablakot, felöltöztettük a kölköt és mikor alszik betakarjuk mert ez a gyerek nem rendelkezik viking ősökkel és az azok utáni generációink sem a 15 fokos tengerben frizbiztek a fókákkal.
Pont.

ókidli írta...

Jajjjj :D

Sárkány írta...

Ezt valahogy sejtettem... :D

zsuzsi írta...

Nagymama nekiallhat ilyen dekorral babasapkat horgolni, szoptatas idejere direkte :)))

(Btw a nem tuloltoztetes nem valik karukra sztem sem, bar a keklabu babakhoz maig nem szoktam hozza.)

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...