2015. december 31., csütörtök

Az Apple - avagy különleges nyúltojás

Szeretjük. 
Viszont totál egyetértünk a bírálókkal.
Minden amitől jó egy iPhone vagy iPad, iMac, akármi, éppen attól az egészet körbelengő misztikus ködtől lehet nehézlégzést és reggeli hányingert is kapni. Ám ha egyszer belekezd az i -cuccokba az ember, jól akar összehangoltan működni. Épp ezért van Apple-Tv a nappaliban, vagy egy kicsike iMac a tévére kötve. Kivéve a két terás felhő (tárólóegység) az nem Apple. 
Amikor kérdeztem miért nem, a férj azt válaszolta: "Mer az Apple Timemachine - már a neve is gáz - az az olyan két terás torony, hogy ... hülyevagy még csavarhúzóval se tudok nekiállni annyira össze van rakva... nekem nehogymá elősírja, mikor cserélek vinyót benne, vagy mi..."

Kerülőutakon viszont lett most egy nagy Apple számítógép tulajdonképpen ingyér. Megy szépen, csak börtönrács van a képernyőn.
A férj gyanakodott, hogy a videokártya lehet a bűnös, (ez közben megerősítést nyert) ha azt kicserélteti akkor van egy többszáz fontos gépünk ami már eléggé kéne a régi helyett, mert a nagy szép HP Dragon-om beadta a kulcsot öt év után (ami tekintve, hogy az autószerelőnk padlásáról lett lehozva elég szép teljesítmény volt tőle).
Szóval megszerződött ez a iCucc, ami amúgy kidobásra volt ítélve.

A férj meg morfondírozott magában: (nem túlságosan szalonképesen, szóval a tizennyolcas karikával)

".... én el nem viszem baszki a Genius Bar-ba (=elég nagyképű neve az Apple szerviznek).
Ottan a hülye kis gyerekek, akik már egyszer láttak szétszedve egy egeret rendbenuram-megleszuramoznak, aztán talán két hét múlva majd kapok egy hívást, hogy ezt kell, meg azt kell... hatszáz font, köszi bazzmeg. Anyád! 
Különben is szorongásom van ott. Olyan mint egy kibaszott steril labor, folyton úgy érzem magam, mint ha egy hete nem fürödtem volna...
Majd én inkább megpatkolom itthon. Nekem van egy kezem, neked kettő az már három...
Kicseréljük mi azt a videokártyát és lesz egy rohadt jó gépünk, ami mindennel konnektál itthon, végre ez is Apple lesz, nem kell szidni a rendszert. Csak valamivel jelölni kéne azt a sok kurva kábelt, mi hova tartozik...
- Ha csak ez a probléma, megoldjuk...Körömlakk?
- ... de van annyi szín? Baromi sok kábel van ott!
- Négy lányod van, ezt most komolyan kérdezed?"

Szóval ha végre ki tudjuk deríteni melyik tipus ez (mer az se egyszerű), rendelünk egy videokártyát a lányok összedobják a körömlakkokat és nekiesünk.


8 megjegyzés:

mrs gyrmur írta...

Ezen az utolsó két bekezdésen könnyesre röhögtem magam :)

Névtelen írta...

Sikerekben egészségben gazdag újévet kívánok.

Mami írta...

Viszont Kívánok minden jót és szépet.

Christine írta...

Jaj most nagyon röhögök. :)Mi számítógépes boltban egyszer voltunk itt még tíz éve, férjem ramot akart venni a gépébe. London egyik legnagyobb pc worldjében az eladó kistányérnyi szemeket meresztett ránk hogy hát hol vettünk mi olyan gépet amibe akkora ram kell. Na azóta se voltunk pc boltba. Rendelünk a netről férjem meg összerakja. Kábel jelölésre jó még a szigetelő szalag is, de a körömlakk se rossz.
Boldog új évet nektek!

Unknown írta...

Apple rulez.. :) én is rajongó vagyok, szerintem nagyon élvezni fogjátok a mac-et!! Egyébként tényleg már majdnem vallás az apple(-rajongás) - Simpsonék (Lisa) el szoktak gondolkodtatni.

A költözéshez (majd...) pedig jó szórakozást, én imádok költözni, házat átrendezni.

Amúgy meg minden szépet és jót az új évben.

gabor.attila írta...

BUÉK az egész Rózamami brigádnak!!!! Olyat nem lehetne megfogadni, hogy idén min. 3 kötőjel 5 posztot írsz egy héten? Sokat tennél az emberiség magyarul tudó jobbik felének kiegyensúlyozott lelke, boldogsága érdekében. Csók a családnak: Attila

Mami írta...

Köszi mindkettőtöknek...
Költözés - én is szeretem a végét, csak az elejét nem, de ha anyám jön akkor nem kell aggódnom mert összecsomagolja az egész házat egy délelőtt alatt.
Posztok - próbálom sűríteni, ezt mindig igérgetem (magamnak is).

Mami írta...

...és persze - BUÉK

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...