2014. június 14., szombat

Mai elmélkedés

Mi a francot kompenzál az a szülő, aki képes rózsaszín superwoman-nek öltöztetni a két hónapos gyerekét, merazolyancuki?!
Vagy szimplán idióta? Nem akarok megbántani senkit tényleg, de mi abban a jó, hogy karácsony alkalmából, húsvétra, vagy csak úgy maguktól hülyét csinálnak a gyerekből? 

(Ezt mondjuk értem főleg BÉBI korban levő gyerekekre, szóval nem a három éves lányról beszélek aki hercegnőruhában akar boltba menni, és nem arról a fiúról aki egy hétig batmanként megy oviba. Szándékosan nem keverem ide a gyerekszépségversenyeket, azok megérnek egy másik misét és amiket én személy szerint betiltanék.)

OK. Néhány poénos poló, vagy body bár szerintem az is erőltetett, de még elmegy.
Ha hajlama van rá, mindenki csináljon idiótát magából, az amúgy tényleg poén, de a gyerekeket (és zárójelben jegyzem meg: háziállatokat) hagyjuk már békén.
Önkifejezésre (mert mi lehetne más?) használja mindenki önmagát. Induljon ki magából fessen, énekeljen, szakítsa le a gatyája fél szárát és menjen el kézállásba Máriagyűdre.

Nekem rohadt nagy szegénység, ha valaki a gyerekén keresztül önkifejez, pláne meg, hogy ezt akként teszi, hogy rózsaszínű képregényszereplőt csinál belőle. Olyat, amiből (ebben a konkrét esetben) soha egyetlen lapot nem olvasott, egyetlen rajzfilmet nem nézett meg belőle, fingja nincsen a szuperhősökről. A férjének van valami. Akkor a babán keresztül a férjéhez szól? Vagy mi? Inkább vegye fel anyuka egyik este a cuccot, a gyerekágy már letelt... 
Basszus nem értem.
Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a problémámmal, de én ma reggel hülyét kaptam ettől.

5 megjegyzés:

Timi írta...

Ha szabad, én még kiegészíteném azzal az értetlenségi listát, hogy miért kell gyöngysorokat, bazi nagy díszes ékszereket ráaggatni a gyerek lábaira, csuklójára, nyakára? Némelyik baba úgy néz ki mint egy bazári majom, nem mellesleg fulladást okoz ha elszakad pl a borostyán gyöngysor.

Mami írta...

Sajnos lehetne még folytatni a listat, szülő bárkiből lehet sajnos.

Névtelen írta...

Minősített eset még, amikor a kedves szülő "jópofa, vicces" képeket, ne adj' isten videót tesz ki a csemetéjéről a facebookra vagy a jutyúbra, hátha mém lesz belőle.

tableno

Mami írta...

Noja. Ez is a facebookon volt. Már nem sok ismerősöm van a follow csoportban. Lehet, hogy mégiscsak én vagyok antiszociális.
A másik amitől kihagy a szívverésem a kismama pocak. Nem úgy értem ha valaki várandós, és le van fényképezve, hanem natúrban, ruha nélkül, a fedetlen has közelről fényképezve. Striákkal, ráncos köldökkel, szőrcsíkkal mittudomén.
Pedig azt hittem én tényleg tök toleráns vagyok, de az ilyenek kiverik a biztosítékot.
Gondolkozom pl. amíg nem volt facebook, addig is lépten nyomon, mikor az utcán belefutott egy ismerősébe felrántotta a pólóját? "Néézd, már mekkora csíkos hasam lett a nyolcadik hónapban!"
Beteg. Tényleg.

Névtelen írta...

Annyit hozzátennék, hogy a babákra bizonyos kultúrákban (például portugál és latin-amerikai)rontásűző és szemmelveréstől védő céllal raknak borostyángyöngysort.

tableno

Tej, kiskanál, univerzum

 Megint az van, hogy szombat reggeli közléskényszeremet pár mondatba kell sűrítenem. Addig is fogalmazom majd a fejemben amíg ideérek, viszo...